Historie & Filosofie

Mijn zelfstandige activiteit is begonnen in 1995 en heeft sindsdien een grote evolutie meegemaakt. We zijn gestart in Boom en nadien verhuisd naar Herselt. Ik heb vaak als onderaanneming gewerkt voor bedrijven die actief zijn in diverse sectoren zoals maatwerk design meubelen, jachtbouw, meubelrestauratie, orgelbouw, marqueterie, muziekinstrumentenbouw en bouwfirma’s die gespecialiseerd zijn in klassieke inrichtingen met oude bouwmaterialen. Meestal werk ik in het binnenland, maar heb ook reeds werken uitgevoerd in Zuid-Frankrijk en hartje London.

We hebben een sterke bewondering voor eerlijke pure natuurproducten zoals massief hout, fineer, natuursteen, metaal, glas… Deze elementaire materialen geven het meubel of inrichting een tijdloze uitstraling.

– What you see is what you get –

Een sterk ontwerp met mooie verhoudingen in combinatie van een sterk technisch vakmanschap met een zekere moeilijkheidsgraad leiden tot een duurzaam eindproduct die de tand des tijd zal doorstaan.

Maatwerk

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van uniek maatwerk. Als het nu gaat over een alleenstaand meubel of een volledige keuken, wij maken alles op maat volgens de beschikbare ruimtes en bestaande inrichtingen van uw woning. Zoals bij het maken van een keuken wordt rekening gehouden met de looplijnen, berging, comfort, materiaalgebruik, ergonomie, maatvoering, lichtinval, het gebruiksgemak en de stijl specifiek toegespitst naar de wensen van de klant. We komen ter plaatse de werken bespreken en opmeten, hiermee wordt een opmetingsplan opgesteld met de nodige maten, verhoudingen en aandachtspunten. Tijdens dit proces blijven we ten allen tijde een aanspreekpunt om nog eventuele veranderingen door te voeren. Door deze manier van werken kunnen we alle knelpunten in een vroeg stadium opsporen om zo een vlotte en probleemloze productie te doorlopen.

Vakmanschap

Professionaliteit is een term die bij ons hoog in het vaandel staat. Wij hebben een passie voor het vak en streven naar
een perfecte uitvoering van het werkstuk. Door ervaring en de juiste technieken toe te passen afhankelijk van wat er
moet gebeuren zijn hierbij essentieel om zo de kwaliteit te garanderen van het meubel. Alsook het gebruik van juiste verhoudingen in het meubel samen met een mooi visueel ontwerp, oog voor details en een onberispelijke afwerking zijn doorslaggevend om tot een goed resultaat te komen. Zowel de liefde voor oud traditioneel vakwerk als hedendaagse innoverende high-tech technieken kunnen worden aangewend om een nieuwe creatie samen te stellen. Tevens onderwijs ik reeds 23 jaar met passie het vak ‘meubelmaken’ voor volwassenen.

Service

Tijdens ons eerste contact luisteren we graag naar de specifieke voorkeuren & eisen van uw project. We geven persoonlijk advies voor het samenstellen van uw alleenstaand meubel of inrichting. We maken een voorontwerp en inventariseren uw wensen rekening houdend met de aandachtspunten die u eerder aangaf. Met dit voorstel sturen we via e-mail of post het voorontwerp op bijgevoegd met tekeningen op ware grootte of op schaal. Hiermee krijgt u een duidelijk inzicht van de uit te voeren werken. Aan de hand van dit voorlopig planningsdossier kan u nog veranderingen doorvoeren indien gewenst. We stellen pas een definitieve bestelbon op met gedetailleerde prijsraming nadat alle werkpunten duidelijk
zijn voor u/ons en we over kunnen gaan tot productie.

Eigen werk

We hebben een aantal realisaties zelf ontworpen. Een greep uit een aantal werkstukken, waaronder een tuinbank met handgezaagde Madagaskar palissander planken die verbonden zijn met mooie traditionele verbindingen zoals de gekende zwaluwstaart verbinding. Eettafel met een dimbare gekleurde RGBverlichting, waarvan het tafelblad geïnspireerd is op een jachtvloer. Tuinpoort/brievenbus met ruwe eikenhouten balken en ijzeren smeedwerk. Bijzettafeltje in palissander geïnspireerd naar Japanse kunst. Luidsprekers met een ovale kastvorm beplakt met Afrikaans padoek fineer en een houten hoorn voor de hoge tonen.

Biografie

Ik ben geboren op 1968 in hartje Brugge. De microbe houtbewerking heb ik gekregen tijdens m’n jeugd toen ik van Sinterklaas een koffer houtbewerkingsgereedschap kreeg, sindsdien heeft dit prachtig vak mij niet meer losgelaten. Het is een zeer veelzijdig en creatief ambacht gebruikmakend met het essentieel natuurproduct ‘hout’ die een grote toekomst te bieden heeft.

Sinds m’n twaalfde heb ik de opleiding houtbewerking gevolgd: Ik ben gestart met houtbewerking te Gent en deze hoger technische opleiding afgemaakt in Brugge. Nadien volgde ik nog een 7°specialistiejaar meubelrestauratie.


Na m’n opleidingen ben ik uitgeweken naar Zuid-Frankrijk om er 5 jaar het vak orgelbouw toe te passen. Ik heb de mogelijkheid gehad om over gans Frankrijk er restauraties te gaan doen en nieuwe kerkorgels te plaatsen. Tevens heb ik er een kofferorgel mogen maken die met het vliegtuig de ganse wereld rondreisde en ten slotte ook een eerste prijs behaalde op een internationale wedstrijd van klassieke muziek in m’n geboortestad Brugge.

In mijn latere carrière heb ik volgende ervaringen opgedaan: Verantwoordelijke meubelrestauratie in een restauratieatelier naast Brussel. Het inrichten van jachten, muziekdozenbouw, instrumentenbouw, restauratie van muziekklokken, modern design maatwerk, marqueterie, spuittechnieken, lakwerk, schrijnwerk, trappen, daken enz.  Ondertussen beschikken we over 38 jaar ervaring in de houtsector en geef ik reeds 23 jaar les houtbewerking aan volwassenen.

Lees meer

Geïnteresseerd geraakt?

Neem vrijblijvend contact op, wij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen.